Rekrytointipalvelut tarjoavat välineitä onnistuneen rekrytointiprosessin takaamiseen

Rekrytointipalvelut tarjoavat välineitä onnistuneen rekrytointiprosessin takaamiseen

Rekrytointipalvelut tarjoavat välineitä onnistuneen rekrytointiprosessin takaamiseen

16 September 2022
 Kategoriat:
, Blog


Usein saatetaan ajatella, että itse rekrytoimalla säästetään rahaa ja saavutetaan yhtä hyvä lopputulos. Onko sitten näin? Onnekkaimmissa tapauksissa kyllä, mutta virherekrytointi koituu usein kalliiksi ja saattaa tarkoittaa koko prosessin uudelleen läpikäymistä samaan tehtävään. Menestyvän yrityksen takana ovat onnistuneet työntekijä valinnat, joissa rekrytointipalvelu voi olla suurena apuna. Tämänkertaisena aiheena on rekrytointi sekä rekrytointipalvelut ja mitä lisäarvoa niiden käyttäminen voi tuoda rekrytointiprosessiin. Jos aihe on tällä hetkellä ajankohtainen ja etsit tietoa rekrytoinnista, olet löytänyt juuri oikean blogin pariin, lämpimästi tervetuloa.

Rekrytointiprosessi vaatii sekä aikaa että rahaa

Rekrytoinnin tavoitteena on löytää oikea henkilö yrityksessä tarvittaviin tehtäviin. Rekrytoinnilla tarkoitetaan yleensä sekä henkilövalintaa että koko prosessia, jonka avulla henkilö valitaan. Miten rekrytointiprosessi hoidetaan, riippuu yrityksestä ja sen strategiasta. Henkilövalintaprosessi alkaa aina joko silloin, kun tarvitaan uusi työntekijä jo olemassa olevaan työtehtävään tai tarvitaan uusia resursseja uuteen tehtävään, jota ei aiemmin ollut olemassa. Rekrytointi voi tapahtua joko yrityksen sisältä tai sen ulkopuolelta ja yrityksen sisältä rekrytoidessa, on usein kyseessä ylennys uralla. Rekrytointiprosessi on moniosainen kokonaisuus, joka on yritykselle usein suuri investointi ja siihen tarvitaan sekä aikaa että rahaa.

Henkilönvalintaprosessi alkaa tarpeiden kartoittamisella

Rekrytointi alkaa määrittelemällä tarkasti työtehtävä, jonka kautta pystytään määrittelemään, minkälaista osaamista yrityksessä tarvitaan. Tämän jälkeen laaditaan työpaikkailmoitus, johon listataan tehtävän vaatimukset tarkasti, jolloin vältytään yleensä hakemuksilta, joiden lähettäjillä ei ole tehtävään vaadittavaa osaamista ja kokemusta. Usein selvitetään myös, minkälainen henkilö sopii tehtävän lisäksi myös yritykseen ja tätä kutsutaan profiloinniksi. Tehtävänkuvan määrittelyn ja profiloinnin jälkeen valitaan, missä kanavissa työpaikkailmoitus julkaistaan ja kiinnostavia henkilöitä voidaan myös lähestyä suoraan. Erilaisia rekrytointikanavia on paljon ja usein käytetään myös kontaktiverkostoja. Laaja markkinointi kannattaa, kun halutaan löytää osaava tekijä kohtuullisella aikataululla.

Rekrytointipalvelut voi ulkoistaa ammattilaiselle

Koska rekrytointi vaatii paljon resursseja ja osaamista, saattaa sen ulkoistaminen ulkopuoliselle rekrytointi yritykselle olla kannattavaa. Kaikissa pienemmissä yrityksissä ei välttämättä löydy osaavaa henkilöä niitä hoitamaan. Epäonnistunut rekrytointi vie turhaan aikaa ja resursseja, joten usein on taloudellisesti kannattavaa antaa se alan ammattilaisen tehtäväksi, kuten Solidea Oy.

minusta
Kuinka auttaa ja olla mukana tekemässä kestävää kehitystä

Tämän blogin tarkoituksena on tuoda ideoita ja ajatuksia siitä kuinka maailman ympäristötilaa voidaan parantaa. Käydään läpi uusia ja ajankohtaisia asioita ekologisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Kestävän kehityksen tarkoituksena on varmistaa että saamme pidettyä nyky-yhteiskuntaa yllä ilman että se on pois tulevilta sukupolvilta. Aiheessa onkin monta näkökulmaa eli ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurillinen. Kestävää kehitystä tehdään siis niin, että nämä eri osa-alueet otetaan huomioon. Jokainen voi vaikuttaa näihin omalta osaltaan. Vaikka emme pysty yksinään pysäyttämään ilmastonmuutosta tai parantamaan köyhän maan oloja, niin voi tehdä pieniä tekoja jolla päästään tähän suuntaan. Yksinkertaisimmillaan voimme vähentää ostamista ja yli omien tarpeiden kulutusta sekä lahjoittaa avustuskohteeseen. Voimme auttaa niitä maita saavuttamaan paremman taloudellisen tilanteen ja auttamaan heitä olemaan kestävän kehityksen mukaan toimivia. Toivottavasti viihdyt blogin parissa!

Haku