Yrityslahjoitus asunnottomille, kuukausilahjoittaminen ja vapaaehtoistyö ovat tärkeitä tapoja auttaa

Yrityslahjoitus asunnottomille, kuukausilahjoittaminen ja vapaaehtoistyö ovat tärkeitä tapoja auttaa

Yrityslahjoitus asunnottomille, kuukausilahjoittaminen ja vapaaehtoistyö ovat tärkeitä tapoja auttaa

17 March 2021
 Kategoriat:
, Blog


Suurin osa meistä pitää hyväntekeväisyyttä ja lahjoittamista hienona eleenä. Se ei kuitenkaan kuulu monen meistä arkeen. Saatamme lahjoittaa kerran vuodessa joulukeräykseen tai osallistua vapaaehtoistoimintaan harvakseltaan. Tässä kirjoituksessani kerron minkälaisia mahdollisuuksia sinulla on tukea itsellesi tärkeää kohdetta. Tällaisia mahdollisuuksia ovat edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi tavaran lahjoittaminen tai yrityslahjoitus asunnottomille, vähäosaisille perheille tai vaikkapa eläinten hyväksi.

Kuukausilahjoittaminen sopii kiireiselle

Helpoin keino auttaa on tehdä automaattisesti kuukausittain tililtä lähtevä lahjoitus. Näin tulee annettua varoja hyväntekeväisyyteen oikeastaan huomaamattaan. Monella meistä on vähintäänkin muutama euro, jonka voisimme kuukausittain esimerkiksi kahvikupposen sijaan antaa vähempiosaisille. Luotettavat organisaatiot ohjaavat lahjoitukset sellaisille ihmisille, jotka ovat avun tarpeessa. Toki voit myös itse henkilökohtaisesti avustaa ihmistä, jonka tiedät apua tarvitsevan.

Vapaaehtoistyössä lahjoitat aikaasi

Jos sinulla on käytössäsi enemmän aikaa kuin rahaa, on vapaaehtoistyö hieno mahdollisuus auttaa. Tässä työssä pääset näkemään ihmisten ilon usein aivan henkilökohtaisesti ja tunnet itsekin selkeämmin antavasi jotakin. Avun antaminen tunnetusti lisää auttajan kokemaa onnellisuuden tunnetta, joten hyväntekeväisyyteen osallistumisesta hyötyvät kaikki osapuolet. Voit esimerkiksi auttaa erilaisia organisaatioita toimimaan antamalla aikaasi keräyskampanjoissa tai voit luoda organisaatioille erilaisia materiaaleja. Voit myös antaa aikaasi hoitaaksesi vanhuksia tai eläimiä. Tällaistakin apua voi tietysti antaa myös virallisten organisaatioiden ulkopuolella antamalle aikaa niille, ketkä apua tarvitsisivat. Monet ovat kiitollisia avusta, vaikka eivät sitä ehkä osaakaan pyytää.

Erilaiset tempaukset ja yrityslahjoitukset ovat hauskoja tapoja auttaa

Jos haluat tehdä suurempia lahjoituksia, ovat yhteiskeräykset ja erilaiset tempaukset hyvä vaihtoehto. Syntymäpäivänäsi voit kerätä varoja syntymäpäivälahjan sijaan, tai voit kerätä kaverit koolle ja pitää kirpputorin, jonka tuotot lahjoitatte valitsemaanne kohteeseen. Yrityslahjoitus on myös hyvä vaihtoehto. Sen avulla voit paitsi auttaa avun tarpeessa olevia, myös nostattaa yrityskuvaa. Monet yritykset käyttävätkin hyväksi lahjoituksen antamaa lisäarvoa asiakkaille. Tässä tilanteessa voittavat kaikki, niin lahjoituksen saaja, sen antava yritys kuin yrityksen asiakkaatkin.

Yrityslahjoitus asunnottomille, syntymäpäiväkeräys mielenterveystyön hyväksi, kampanjointi eläinten puolesta tai kuukausilahjoittaminen ovat siis kaikki hienoja keinoja auttaa omien resurssien mukaan. Yksi mahdollinen lahjoituskohde on esimerkiksi Pelastusarmeija. Jokaiselle löytyy varmasti oma tapa.

minusta
Kuinka auttaa ja olla mukana tekemässä kestävää kehitystä

Tämän blogin tarkoituksena on tuoda ideoita ja ajatuksia siitä kuinka maailman ympäristötilaa voidaan parantaa. Käydään läpi uusia ja ajankohtaisia asioita ekologisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Kestävän kehityksen tarkoituksena on varmistaa että saamme pidettyä nyky-yhteiskuntaa yllä ilman että se on pois tulevilta sukupolvilta. Aiheessa onkin monta näkökulmaa eli ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen ja kulttuurillinen. Kestävää kehitystä tehdään siis niin, että nämä eri osa-alueet otetaan huomioon. Jokainen voi vaikuttaa näihin omalta osaltaan. Vaikka emme pysty yksinään pysäyttämään ilmastonmuutosta tai parantamaan köyhän maan oloja, niin voi tehdä pieniä tekoja jolla päästään tähän suuntaan. Yksinkertaisimmillaan voimme vähentää ostamista ja yli omien tarpeiden kulutusta sekä lahjoittaa avustuskohteeseen. Voimme auttaa niitä maita saavuttamaan paremman taloudellisen tilanteen ja auttamaan heitä olemaan kestävän kehityksen mukaan toimivia. Toivottavasti viihdyt blogin parissa!

Haku